werken in de zorg

Werken in de zorg. Het is tegenwoordig niet het populairste beroep om het maar eens zacht uit te drukken. Aan de ene kant vinden mensen het enorm nobel van je dat je toch een keuze maakt om in de zorg te gaan werken, maar tegelijkertijd word je ook een beetje raar aangekeken. Immers, de zorgsector wordt gezien als een plek waar je veel moet werken, veel stress hebt en waar je er vrij weinig voor terug krijgt qua geld. In dit artikel willen we je aanmoedigen om toch die keuze te maken voor een baan in de zorg.

Nobel werk

Zoals we in de inleiding al een beetje lieten doorschemeren, is het bijzonder belangrijk om te gaan werken in de zorg. Er zijn inderdaad problemen in de Nederlandse zorgsector, niet in de laatste plaats vanwege het feit dat er een hardnekkige vergrijzing plaatsvindt in ons land. De bevolking wordt steeds ouder en er zijn steeds meer ouderen die moeten worden verzorgd. Mensen zoals jij zijn enorm hard nodig.

Een pittige maar goede baan

Je weet van tevoren al dat het in de zorgsector niet makkelijk zal zijn. De werkdruk is soms erg hoog, er raken veel mensen overspannen en de lonen zijn niet altijd erg hoog. Het is dus belangrijk om dat van tevoren voor jezelf duidelijk te hebben, zodat je niet over je heen laat lopen en dat je sterk in je schoenen staat. Wat we wel kunnen zeggen: het werken in de zorg is dankbaar werk.

Veel verschillende soorten werk

Anders dan wat veel mensen denken, zit er veel verschil in de verschillende banen die je als zorgmedewerker kunt hebben. Je kunt een baan als zuster of broeder vinden, als chirurg of huisarts, maar ook de wat meer onbekende banen. Reageer bijvoorbeeld eens op deze vacature letselschadebehandelaar. Banen zoals deze vereisen meer persoonlijke zorg, wat ook de relatie met de patiënt intiemer en gezelliger maakt. Vaak zijn deze patiënten je eeuwig dankbaar.

Je kunt ook doorgroeien

Het inspirerende aan een baan in de zorg, is dat je eigenlijk altijd door kan blijven groeien. Er zijn altijd wel nieuwe uitdagingen die je voor jezelf kunt stellen en hoe je patiënten weer beter kunt helpen. En aan het einde van de dag is dat het meest waardevol.