brandveiligheid in magazijnen

Veiligheid in je magazijn is enorm belangrijk. En die veiligheid geldt op meerdere gebieden: kan het werk arbo-verantwoord gedaan worden? Is het magazijn bestand tegen inbraak? Maar let natuurlijk ook op brandveiligheid? Als je daar niet zeker van bent, dan kun je met deze tips de brandveiligheid van jou magazijn verbeteren.

 

Sommige opties liggen iets meer voor de hand dan anderen, maar ook die kunnen wel eens vergeten worden. Zo is het uiteraard verstandig om rookmelders te plaatsen in het magazijn. Houd er wel rekening mee dat een rookmelder 50 centimeter van de muur geplaatst wordt. Een melder per etage is voldoende, maar hang hem niet in de buurt van een radiator of ventilatieopening.

Vertraag de brand

Het is heel erg als het magazijn vlam vat, maar er zijn middelen die je vooraf vast kunt regelen om te zorgen dat hij niet snel door je pand zal woekeren. Dit komt misschien als een verrassing, maar fotobehang werkt brandvertragend. Wil je daar meer over weten? Lees dan hier hoe fotobehang kan bijdragen aan brandveiligheid. Zo heb je niet alleen een gezellig en mooie ruimte, maar ook nog extra veiligheid. Een win-win situatie.

Plan van aanpak

Stel er breekt brand uit, wat doe je dan? Dat moet jij en jouw medewerkers wel weten. Het zijn namelijk de kleine dingen die bijdragen aan brandveiligheid. Sluit bijvoorbeeld alle ramen en deuren. Geef alle nieuwe medewerkers tekst en uitleg hoe zij kunnen helpen als er brand uitbreekt. Zorg er daarnaast voor dat al je huidige medewerkers eens in de zoveel tijd daar een opfris-curcus van krijgen. Dit kan namelijk levens redden!

Plaats schuimblussers

Plaats op verschillende plekken in het magazijn schuimblussers. In deze schuimblussers zit water en een speciaal middel dat schuim vormt. Er zit een speciale straalpijp aan en die verneveld het water en schuim tot kleine schuimbelletjes. Dit zorgt voor een afdekkende schuimlaag en daardoor krijgt het vuur geen zuurstof en zal doven. Leg al je medewerkers hier ook weer uit hoe het apparaat werkt en waar ze hangen.