Hoe word je digital nomad

Veel freelancers kunnen vrijwel overal werken waar ze dat maar willen. Veel mensen blijven echter gewoon in Nederland om hun werk te doen, maar dromen er stiekem van om de wereld rond te reizen. Om Terwijl ze dat doen, ook nog te blijven werken.

Mensen die rondreizen en tegelijkertijd hun werk doen, noemen we digital nomads. En wanneer je locatie onafhankelijk kunt werken, is het makkelijker dan je mogelijk zal denken om digital nomad te worden. Heb jij interesse in het digital nomad leven? Of wil je simpelweg wat meer weten over de mogelijkheden ervan? Lees dan snel verder! Wij geven je een aantal tips, hoe je digital nomad kunt worden. Maar geven je ook een aantal inzichten waar je zelf mogelijk nog niet aan had gedacht.

Test het leven als digital nomad eerst

Zoals we aan hebben gegeven is het niet moeilijk om digital nomad te worden, zolang je maar locatie onafhankelijk kunt werken. Echter betekent dat niet dat je zomaar een enkele vliegticket moet bestellen om vervolgens de wereld over te gaan reizen. We raden je namelijk aan om het leven als digital nomad eerst eens uit te proberen. Reis naar een land waar je altijd al eens heen wilde, en ga daar een tijdje werken. Na enkele maanden kun je erachter komen wat je ervan vindt. En wanneer je weer thuiskomt, kun je de voor- en nadelen eens op een rijtje zetten.

Misvattingen over digital nomads

We schreven eerder al over misvattingen over remote werken, en veel van deze misvattingen gelden ook voor digital nomads. Echter willen we je benadrukken dat veel mensen een verkeerd beeld hebben van digital nomads. Zo denken ze dat ze weinig werken, of dat wanneer je digital nomad word, je jouw problemen thuis kunt laten. Echter is de werkelijkheid verre van dat. Je zult gewoon je werk moeten doen, want anders is je geld zo op. Maar ook het weglopen van problemen door te gaan reizen is meestal geen goed idee. Op de korte termijn lijkt het een uitkomst. Maar je zult merken dat je vroeg of laat weer met dezelfde problemen wordt geconfronteerd.

Beste beroepen voor digital nomads

Nu het praktische gedeelte, voor wie écht digital nomad wil worden. Voor veel mensen is locatie onafhankelijk niet mogelijk, maar toch komen er steeds meer beroepen waar dit wel mogelijk is. Bij onderstaande beroepen kun je vrijwel altijd digital nomad worden:

  • Online marketeer
  • Webdesigner
  • Programmeur
  • Schrijver
  • Vertaler
  • Grafisch ontwerper

Heb je deze vaardigheden niet? Dan kun je ervoor kiezen om dit te leren. Online kun je vandaag de dag enorm veel leren. Of je kunt een stage bij een bedrijf doen om te kijken of het vakgebied iets voor je is. Test vooral veel dingen uit!

Andere vaardigheden om locatie onafhankelijk te werken

Naast de professionele vaardigheden die je moet hebben, zijn er nog een aantal andere zaken die je onder de knie moet hebben. Zo dien je goed te kunnen communiceren met je klanten of andere relaties. Je kunt niet face-to-face afspreken, waardoor je nóg beter moet communiceren. Zorg dat je voordat je gaat reizen exact weet hoe je moet communiceren op afstand. Eventueel met benodigde tools voor remote werken.

Zorg voor een goede planning

Vooral wanneer je digital nomad bent, is een goede planning cruciaal. Een planning zorgt ervoor dat je al je deadlines haalt, en dat kan soms nog wel eens wat lastiger zijn wanneer je aan het reizen bent. Zorg er dus voor dat je plannen on der knie krijgt voordat je gaat, zodat je tevens zo productief mogelijk kunt werken.

Creëer goede werkgewoontes

Wil je productief werken? Dan is het essentieel dat je goede werkgewoontes hebt. Zorg er dus voor dat je werkgewoontes hebt, zodat het niet moeilijk voor je is om je iedere dag tot werken aan te zetten.