Tools

Remote-werken is voor veel mensen erg aantrekkelijk. Maar het brengt ook zo z’n uitdagingen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan productief werken en communicatie met collega’s, je baas, klanten of andere relaties. Echter zijn deze uitdagingen vrij eenvoudig te overkomen met de juiste tools. En enkele van deze tools nemen we graag even met je door!

Project management

Een project management tool maakt het mogelijk om overzichtelijk samen te werken met collega’s, klanten en andere relaties. Zo hoef je niet telkens eindeloze mailgesprekken door te lezen en heb je overzicht in al je projecten. Tools zoals Basecamp, Podio en Trello maken het mogelijk om overal op de wereld gebruik te maken van project management tools. Communiceer met relaties, houd voortgang van projecten bij en nog veel meer. Een tool voor project management is een absolute must-have voor iedere remote-werker!

Tool voor communicatie

Telefoon en e-mail zijn niet de meest productieve manieren om te communiceren, vandaag de dag. Je zult vaak dagelijks blijven communiceren met collega’s, waardoor een tool voor communicatie je leven een stuk makkelijker kan maken. Met een tool zoals Slack houdt je de communicatie overzichtelijk en vlot. Je bent in staat om Slack-kanalen te maken zodat je zeer overzichtelijk kunt communiceren.

Naast het communiceren via tekst, wil je mogelijk ook eens face-to-face meetings houden. En hiervoor is Zoom een perfecte tool. Met Zoom kun je groepsbellen met zeer hoge kwaliteit. Daarbij is het erg makkelijk om te gebruiken en zijn de prijzen betaalbaar. De tool heeft een aantal handige functies zoals vergaderen, webinar en het opnemen van je gesprek.

Tool voor productiviteit

Natuurlijk wil je zo productief mogelijk werken, en een tool zoals Todoist helpt je daarbij. Dit is een tool waarin je taken kunt bijhouden, notities kunt toevoegen en herinneringen kunt instellen. Zeer handig dus voor iedereen die in minder tijd, meer gedaan wilt krijgen.

Cloud opslag

Met cloud opslag beheer en sla je jouw documenten op via het internet. Zo heb je overal toegang tot je werkdocumenten. Dit is vanzelfsprekend een vereiste tool voor iedere remote-worker. Goede services hiervoor zijn Google Drive en Dropbox. Let er wel op dat je je data altijd veilig houdt. Check bijvoorbeeld of een bedrijf in het bezit is van het ISO 27001 certificering.