Chang mai

Wanneer je dit artikel leest, weet je vast wat digitale nomaden zijn. Als ‘digital nomad’, kun je overal op de wereld je werk doen. Het enige wat je nodig hebt is een laptop en een goede internetverbinding. Digital nomads doen vaak freelance-werk, of krijgen van hun baas de mogelijkheid om ‘remote’ te werken. Voor steeds meer mensen lijkt dit een interessante manier van werken te zijn. Je kunt de hele wereld over reizen, en tegelijkertijd je boterham verdienen. Echter zijn sommige locaties beter voor digitale nomaden, dan andere plaatsen. Zo zijn er in bepaalde steden communities voor digital nomads, en is de internetverbinding in veel omgevingen niet sterk genoeg. Daarom hebben wij een aantal steden gezocht die ideaal zijn voor digital nomads.

Vilnius, Litouwen

Bij locaties voor digital nomads denk je vast aan landen zoals Thailand en Vietnam. Maar je hoeft het zeker niet zover te zoeken. Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, is een perfecte stad om remote te werken. De internet snelheden vind je niet zomaar ergens anders, en het is een zeer bruisende stad. Daarnaast is het huren van een woonruimte relatief goedkoop. Zo heb je voor zo’n 400 euro al een prima accommodatie.

Valencia, Spanje

Laten we gelijk nog maar een stad noemen in Europa, voordat we overgaan tot locaties die wat verder weg liggen. Valencia is een prachtige stad in Spanje. De stad kent lange, warme zomers en is gelegen aan de zee. In deze stad is het vooral erg fijn om in openbare ruimtes te werken. Zoek een barretje of restaurant op met WiFi en je bent klaar om er tegenaan te gaan! Veel ondernemers vinden het prima wanneer je in hun bar of restaurant komt werken. Zit je werkdag erop? Dan kun je het mooie stadscentrum gaan verkennen, of lekker relaxen op het strand! De prijzen voor huur liggen in het centrum wat hoger dan de meeste opties uit deze lijst, maar je kunt ook heel goed verder buiten het centrum gaan wonen. Hier is het goedkoper, en door de goede verbindingen met openbaar vervoer ben je snel in het centrum.

Ko Samui, Thailand

Wat is een lijst met steden voor digital nomads, zonder Thailand te vermelden? Daarom vertellen we je graag over Ko Samui. Dit is een prachtig eiland, en een uitstekende locatie voor digital nomads. Over het algemeen is het internet goed en zijn er zelfs veel gratis wifi-zones. Na je werkdag heb je genoeg dingen om te doen. Wandelen of relaxen aan de mooie stranden, zwemen, boottochten of feesten op een Full Moon Party. Daarbij huur je al een accommodatie voor slechts 250 euro per maand. Ben je met meerdere personen? Dan is het ook erg tof om een villa met zwembad te huren. Dit doe je al voor zo’n 1000 euro per maand.

Chiang Mai, Thailand

Een andere stad in Thailand is, Chiang Mai, en deze stad wordt door veel digital nomads de beste plaats genoemd waar ze zijn geweest. In deze stad kun je lekker eten, is het weer goed en is er een zeer grote community van digital nomads aanwezig. Je zult dus ongetwijfeld snel in contact komen met gelijkgestemden. Tevens heb je hier al een appartement voor zo’n 350 euro per maand. Zeker een aanrader dus!

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel inspiratie gekregen om een van deze steden te bezoeken, of je verder in te lezen over het leven van een digital nomad. We zullen de komende tijd zeker meer blogs gaan toevoegen over ideale steden voor digital nomads, maar ook allerlei andere interessante blogs. Houd onze website dus in de gaten en laat ook zeker wat van je horen!